10. Társasjáték és jellemfejlődés?

Megjelenés időpontja

Ebben az epizódban Balázs és Pisti a társasjátékos hobbi és a személyiség, jellemfejlődés kapcsolatáról beszélgetetett. EQ, IQ - vajon van köze hozzá ki milyen jó játékos?

Ezek mellett kicsit érintettük a játékok nehézségének, komplexitásának témakörét.

Címkék

1. Pilot

Megjelenés időpontja

Bemutatkozik a Dice and Decks társasjátékos Podcast, 3 jóbarát váltja meg a társasjátékos világot kéthetente az éterben.

Első adásunkban beszélünk kicsit magunkról, hogyan indultak klubalkalmaink, illetve mik a terveink a Podcasttal kapcsolatosan.

Tarts velünk!

Facebook: https://www.facebook.com/diceanddecks21

Címkék

Körmöcbánya

Ez a játék olyan jó, hogy szinte irigykedve gondolunk rá, hogy nem magyar fejlesztés!

Kutna Hora a városát 1276-ban alapították. Ezüstöt fedeztek fel egy dombon Közép-Csehországban. A bányászok elözönlötték a vidéket és az álmos cseh völgyből a 14. századra virágzó bányaváros lett. Teljesen összecseng Selmecbánya és Körmöcbánya történetével, de ezt a darabot három cseh tervező alkotta meg: Ondřej Bystroň, Petr Čáslava és Pavel Jarosch. Mindhárman kezdők a BGG tanulsága szerint, a kiadott játékon viszont érezni, hogy nagyon sokat adtak bele. Az ötleteik frissek, sok olyasmi is bekerült a dobozba, amit máshol még nem láttunk. Ebben az esetben tehát a rutin hiánya inkább pozitívum.

Planta Nubo

Több mint egy hónapja bezárt az esseni Spiel, de még mindig nincs vége az újdonságok sorozatának. Mágnesként hatott a figyelmünkre a Planta Nubo. Sok-sok hívó szó volt körülötte. A szerzőtrió legismertebbje: Uwe Rosenberg, senkinek sem kell bemutatni. Öt játéka van a BGG top 100-as listáján (például a Le Havre), több mint 25 éve meghatározó név a német dizájnerek körében. Szerzőtársai: Michael Keller és Andreas "ode." Odendahl az ő nevűk a La Granha dobozáról lehet ismerős.