10. Társasjáték és jellemfejlődés?

Megjelenés időpontja

Ebben az epizódban Balázs és Pisti a társasjátékos hobbi és a személyiség, jellemfejlődés kapcsolatáról beszélgetetett. EQ, IQ - vajon van köze hozzá ki milyen jó játékos?

Ezek mellett kicsit érintettük a játékok nehézségének, komplexitásának témakörét.

Címkék

1. Pilot

Megjelenés időpontja

Bemutatkozik a Dice and Decks társasjátékos Podcast, 3 jóbarát váltja meg a társasjátékos világot kéthetente az éterben.

Első adásunkban beszélünk kicsit magunkról, hogyan indultak klubalkalmaink, illetve mik a terveink a Podcasttal kapcsolatosan.

Tarts velünk!

Facebook: https://www.facebook.com/diceanddecks21

Címkék

Miket várunk 2024-ben!?

2024 meglehetősen gyenge évnek ígérkezik. Ez erős kijelentés az év első hetében, de reménykedünk benne, hogy ezután már csak kellemes meglepetések érhetnek. A BGG-n adatlappal rendelkező közel ezernyolcszáz 2024-es megjelenésű játékot átböngészve az a benyomásunk, hogy a kiadók azt a trendet másolják, amit Hollywood bemutatott az elmúlt években. Blockbusterek és folytatások… az újonnan megjelenő játékok közül leginkább azok körül van hírverés, amik egy sorozatot folytatnak, vagy valamilyen nagynevű szerző újdonságai. Éppen ezért a lista elejére igyekeztünk tudatosan más címeket választani. A lista hátsó traktusában azért mi is szerepeltetni fogjuk a híres szerzőket és sorozatokat.

A Dél-Tigris bölcsei

Megérkezett Shem Phillips harmadik trilógiájának második része, a Scholars of the South Tigris. Mi ez pontosan? A szerző és állandó grafikus munkatársa Mico (Mihajlo Dimitrievski) sorozatokban gondolkodnak. Idehaza is nagyon jól ismertek az eddig megjelent részek. Az Északi-tengerről és a Nyugati Királyságról szóló darabok. Az első trilógia a viking törzsek életébe adott betekintést, a második pedig a Frank birodalomban játszódik. A jelenleg futó széria pedig az Abbaszida kalifátus idejébe repít minket a Közel-keletre.

A legjobb Unmatched doboz idén? Unmatched Kalandok: Titokzatos Történetek bemutató

Megjelenés időpontja

Ebben az adásban bemutatjuk a számunkra egyik legjibban várt társasjátékot, az Unmatched Kalandok: Titokzatos történetek társasjátékot.

Ti is vártátok? Szeretitek az Unmatched világát?

00:00:00 - Bevezetés
00:00:49 - Mechanikák, játékmenet
00:10:27 - Mi tetszett?
00:14:56 - Mi nem tetszett?
00:15:49 - Verdikt
00:18:50 - Elköszönés

Címkék